Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Nebo nie je miesto....

Sv. omšu na sviatok Nanebovstúpenia Pána pre našu školu slávil pán veľprepošt nitrianskej sídelnej kapituly Štefan Vallo. V úvode sv. omše ho srdečne privítal Páter Peter ako náš duchovný správca školy. Sv. omšu spevom a hudbou krásne sprevádzal školský spevokol. Čítania a prosieb sa zhostili žiaci III.N Andrej Beseda, Sára Bujnová a Jakub Vrchovský, žalm zaspievala Janka Auxtová z II.A.

 


V kázni, sa nám prihovoril Dp. Š. Vallo, ktorý povedal: „Nebo nie je miesto, nebo je NIKDY NEKONČIACA LÁSKA.“ Vysvetlil nám, že hoci na obrazoch vidíme Pána Ježiša vystupovať do oblakov, že oblak je znamením Božej prítomnosti. Tak ako Izraelitov sprevádzal oblačný stĺp pri ich odchode z Egypta, či pri krste Pána Ježiša v Jordáne zaznel z oblaku Boží hlas „Toto je Môj milovaný Syn v ktorom mám zaľúbenie“, alebo na vrchu Tábor pri premenení ho zahalil oblak.
Ak si predstavíme tú najväčšiu lásku na tejto zemi – či zaľúbených, alebo dieťaťa, ktoré pri kojení hľadá oči matky,  ešte je to stále slabý odtieň toho, akou láskou nás miluje Boh a pre každého z nás má v nebi pripravený príbytok.
Na konci sv. omše sa pánovi veľprepoštovi poďakoval pán riaditeľ, ktorý vyjadril radosť z toho, že Dp. Vallo prijal jeho pozvanie a prišiel medzi nás a rovnako mal z nás radosť Dp. Vallo, ktorý medzi nás prichádza rád a ktorý nás povzbudil k tomu, aby z nášho gymnázia naďalej vychádzali krásne sformovaní mladí ľudia, ktorí sa sem radi budú vracať a budú niesť krásne posolstvo a svedectvo lásky tam, kam prídu.

Sv. omša na sviatok Nanebovstúpenia Pána, Nitra 26. 5. 2022

 

(text: Sr. Josefa R. Rybanská)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac