Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Salzburg s druhou eN

Už sme si zvykli, že na GCM-ku sa robia zvláštne a často nevídané veci, ale videl už niekto učebnicu nemčiny a žiakov pani profesorky Kollárovej kráčať po legendárnej trase v Mníchove, ktorú sa všetci musia učiť naspamäť? Asi nie, či?

My sme to nielen videli, my sme to vlastne zariadili. Samozrejme, to je len malá kvapka v mori spomienok, zážitkov a často bláznovských nápadov žiakov našej druhej N.

 

Náš školský výlet odštartoval 30.05.2018 a pomaly sa začal rozbiehať v Melku – prestížnom a nádhernom gymnáziu a zároveň historickom mieste. Pokračovali sme až na sever Rakúska – do Salzburgu. Ubytovanie bolo vzhľadom na to, že to bol internát, pomerne luxusné. Vybalili sme sa, rozhliadli sa po okolí (v preklade – boli sme v nákupnom centre) a zaľahli sme do postelí.

Prvý deň nás čakalo centrum Salzburgu, kde sa nám pošťastilo natrafiť na ceremóniu spojenú so sviatkom Božieho tela a krvi. Popoludní si nás na starosť zobral jeden študent Maximilian, ktorý si pripravil malú prehliadku s pár informáciami.

V piatok sme sa vybrali trošku ďalej od Salzburgu, presnejšie do Nemecka. Navštívili sme soľné bane nachádzajúce sa 150 m pod zemou s neuveriteľnou svetelnou prehliadkou. Aby toho nebolo málo, po ceste sme sa zastavili aj pri najvyššom vodopáde Nemecka a Königsee, ktoré má plné právo mať meno kráľovské, pretože asi všetkým vyrazilo dych. Avšak aj takéto pekné dni majú svoj koniec a my sme sa opäť museli vrátiť.

Dobrodružstvo na seba aj tak nedalo dlho čakať a sobota bola spojená s návštevou Mníchova. Tu sme videli už hore spomínanú legendárnu trasu, ktorá je v učebnici nemčiny. Okrem nej sme videli aj mnoho iného a prehľadali celé centrum Mníchova. Po príchode na internát sme napodiv neboli unavení a väčšina z nás si bola zahrať futbal.

No a v nedeľu pekne na omšu, akurát do Heiligenkreuzu a potom (konečne) domov. A 2.N, ako vždy niečo špeci, nevymyslí výlet na 2 dni, tak prečo nie teda rovno na 5? Všetku vinu však hádžeme na našu triednu pani profesorku Eriku Mikulovú a sestru Clarissu, bez ktorých by sme sa nikam nedostali.

Fotogaléria

(text: Rebeka Majsniarová II.N, foto: kolektív II.N)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac