Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Kubínska hoľa 2019

Náš lyžiarsky kurz sme oficiálne odštartovali v nedeľu (10.2.)a ráno na parkovisku pred zimným štadiónom. Všetci  sa už tešili na zážitky a veľa, veľa SNEHUU!!!! Doladili sme posledné detaily, počkali  tých, ktorí meškali, rozlúčili sa s rodičmi a mohlo sa vyraziť.

 

Cesta nám veľmi rýchlo ubehla. Autobusom sa šíril smiech a spev , ktorý sprevádzala dobrá nálada a zanedlho sme sa ocitli v našej cieľovej destinácia, ktorou bola Kubínska hoľa. Mnohí z nás neverili vlastným očiam, keď videli na jednom mieste toľko snehu.  Pomohli sme vyložiť batožinu a o pár minút sme už stáli na lyžiach pripravení zdolávať svahy. Zo začiatku sme aj popadali, aj sme si poplakali, že nám to nešlo. Avšak nevzdali sme sa a vytrvali a postupne sme sa začali zlepšovať.  Okrem lyžovania nesmel  chýbať ani program, ktorý sme si ako triedy navzájom pripravili a spoločne sa zabavili s profesormi. Spestrili sme ho mnohými  súťažami a nezabudli sme ani spoločne fandiť  Petre Vlhovej pri zjazdovom lyžovaní.  Navzájom sme sa lepšie spoznali a vytvorili nové priateľstva.

Myslím si, že tento kurz nám všetkým dal toho veľa. Či už možnosť sa naučiť alebo sa zlepšiť v lyžovaní alebo aspoň na chvíľu opustiť naše všedné životy, oddýchnuť si od školy a stráviť čas so spolužiakmi, priateľmi  v krásnej zasneženej prírode. Mnohí z nás na to budeme ešte dlho spomínať a ďakujeme za takú skvelú možnosť.

PS. Chcela by som v mene tried 2.N a 2.B poďakovať  triednym profesorom p.p. Turčekovej a p.p. Gurbiczovi, že na nás dohliadali, starali sa o nás  a dbali na náš spánkový režim , p.p. Didovej, p.p. Polákovej a p.p. Šimkovej, že s nami mali trpezlivosť na svahu a taktiež pátrovi Petrovi a sr. Jozefe v našom duchovnom rozkvete.

Fotogaléria

(text: Sofia Febenová, 2.N)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac