Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Úspešní chemici

Jednou z posledných súťaží, ktoré sa v tomto školskom roku konali, bola chemická olympiáda v kategórii C. Potešilo ma, že sa v každej  triede našiel aspoň jeden žiak, ktorý sa po domácom kole potrápil aj s úlohami v školskom kole a bol úspešným riešiteľom. Z 1.A, 1.B, Kvinty a 2.N boli nakoniec desiati žiaci úspešní (riešitelia školského kola). Prví traja postúpili do krajského kola, ktoré sa konalo na Spojenej škole na Slančíkovej ulici v Nitre. Ako to prebiehalo, sumarizuje Viki.

 

„Po usilovnom pripravovaní sa, či už v škole alebo doma, sme si 17.5.2019 potrápili hlavy s náročnými úlohami krajského kola. Musím uznať, že si tvorcovia dali skutočne záležať, čo sa náročnosti týka. S koncom teoretickej časti prišli aj zmiešané pocity, strach a stres z praktickej časti. Hoci bolo času na pokus veľmi málo, dali sme do toho maximum. Na prvé tri miesta to síce nestačilo, no konečný sumár bol  priaznivý, všetci traja sme boli úspešnými riešiteľmi. Poradie zo školského kola sme zachovali. 12. miesto obsadil Andrej Mikuš (1.A), v tesnom závese na 13. mieste Viktória Antalová (2.N) a 21. miesto si uchmatol Filip Cvíčela (1.B).“

Srdečne všetkým riešiteľom blahoželám a prajem veľa radosti a úsilia pri objavovaní ďalších zaujímavostí zo sveta chémie.

(Text: PaedDr. Ján Šunderlík, PhD.  a Viktória Antalová, 2.N)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac