Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Nemčina inak

Zaži nemčinu inak,  alebo Erlebe Deutsch anders ...

Presne v tomto duchu sa niesol workshop nemeckej literatúry pre deti a mládež organizovaný Katedrou germanistiky FF UKF v Nitre pri príležitosti Týždňa vedy a techniky na Slovensku. A my, žiaci I.N triedy, ako správni nemčinári a germanisti, sme prijali pozvanie a po štvrtej vyučovacej hodine sme sa spolu so sr. Clarissou a triednou pani profesorkou vydali navštíviť jednu z nitrianskych Alma mater.

 

Workshop všetkým zúčastneným ponúkol poznatky o nemeckej literatúre pre deti a mládež pomocou prezentácií o známych rozprávkach od bratov Grimmovcov, ako napríklad Kráľ Drozdia Brada (Kőnig Drosselbart), Červená Čiapočka (Rotkäppchen), Popoluška (Aschenputtel) či Snehulienka (Schneewittchen) alebo Šípová Ruženka (Dornrőschen). Naviac boli žiakom ponúknuté a poskytnuté aj užitočné informácie o reáliách nemecky hovoriacich krajín prostredníctvom zaujímavého kvízu. Študenti germanistiky učiteľského zamerania pod vedením svojich doktorov, docentov a profesorov odviedli naozaj veľmi dobrú a precíznu prácu čo sa prípravy workshopu týka, a ako sa hovorí v nemčine, ,,sie haben sich Mühe gegeben“.

Našim žiakom alebo ,,N-károm“, ak chcete, sa workshop veľmi páčil a to nielen kvôli ospravedlnenej neprítomnosti na zvyšných dvoch vyučovacích hodinách, ale aj vďaka tomu, že sami mali možnosť vidieť, že nemčina sa dá učiť a naučiť aj iným ako knihomoľným spôsobom. A tak sa názov Zaži nemčinu inak – Erlebe Deutsch anders potvrdil a osvedčil.

Touto cestou sa chceme v mene našej triedy, v mene triednej pani profesorky a v mene sr. Clarissy ešte raz srdečne poďakovať Katedre germanistiky za pozvanie a tešíme sa na ďalšie podnetné a obohacujúce podujatia, ktoré budúci učitelia nemčiny určite s radosťou a nadšením zorganizujú.

Pretože, ako sa hovorí, wo ein Wille ist, ist auch ein Weg, teda kde je vôľa, tam je aj cesta.

Fotogaléria

(text: Mgr. Barbara Jakubičková, foto: Katedra germanistiky FF UKF, sr. Clarissa, Mgr. Barbara Jakubičková)

 

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac