Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Ako sme programovali vlastnú hru

Ako ste sa už v minulom článku mohli dočítať, na GCM hodiny informatiky neprebiehajú tradičnou formou. Niekedy si môžu žiaci s učiteľom prehodiť úlohy. My sme si už takýto spôsob výučby zažili a z pohľadu ľudí, ktorí sa v programovaní príliš nevyznajú, musíme povedať, že išlo o fajn skúsenosť. Výsledok našej tvorby si môžete vyskúšať aj vy po kliknutí na viac.

A ako to celé dopadlo ?

Spolužiaci vysvetľovali vytváranie hry veľmi ľudsky a zrozumiteľne. Keďže išlo o našich rovesníkov, ľahšie pretavili zložitú programátorskú reč do nášho jazyka a musíme uznať, že sa im to podarilo nad mieru slušne. Nudný svet jednotiek a núl sa pretvoril na čosi živšie. Na hodine sa nenudili ani tí, ktorí tento predmet nemali príliš v obľube. Keď nám dal pán profesor za úlohu vytvoriť si vlastnú hru, len sme sa do toho hrnuli. Aj keď sa nám to javilo ako ťažká úloha, nakoniec sme to na vlastné prekvapenie všetci zvládli a na naše skromné výtvory sme právom hrdí.

 

Hra Hadík
Nápad na túto hru vznikol počas našej nostalgickej chvíľky, keď sme si spomenuli na naše staré tlačidlové telefóny s hrou hadík, na ktorej sme každý jeden z nás závisláčili. Dúfame, že sa vrátite do čias dávno minulých a zaspomínate si na detstvo.

( text a hry: žiaci III.A )
Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac