Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Technické sympózium

Dňa 15.12.2022 pripravila naša škola technické sympózium. Mali sme k dispozícii 4 prednášky, ktoré nám prezentovali profesionáli z rôznych kútov Nitry.

Boli to ľudia s nadprirodzenou inteligenciou a šarmom. V prvej prednáške p.prof. Čujdík, nám ukázal prostredníctvom zážitkovej prezentácie svet počítačov a neskôr aj svoje autíčko, ktoré je skutočne silnou konkurenciou Škody či dokonca Audi. Jeho odolnosť a výkon sme si mohli otestovať viacerými demonštračným pokusmi. Ďalšia prednáška bola venovaná 3D tlačiarni.

O tom, ako funguje, nás informovali traja nadaní študenti. Tretia prednáška bola prezentovaná odborníkmi z firmy Land Rover. Poskytli nám informácie o dokonalosti i vesmírnych výkonoch áut z ich proveniencie. Síce sme nemali možnosť vyskúšať jazdné vlastnosti týchto áut, v rámci prezentácie sme zistili, že majú svetové parametre a sú veľmi kvalitné. No a na záver vystúpili absolútni profesionáli cyklistického sveta. Ukázali nám bicykle, ich zloženie a funkcie. Problém však nastal po prednáške. Záhadne totiž zmizli tri bicykle. Povráva sa, že si ich vypožičal učiteľ matematiky s iniciálami P.K. na Tour de France. V prípade akýchkoľvek informácií kontaktujte vedenie školy.

V neposlednom rade odporúčame prečítať si pohľad na technické sympózium očami básnika nášho  p.prof. Kopčeka, ktoré nájdete >>TU<<

 

 

 

 

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac