Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Hviezdoslavov Kubín

Dňa 8.4. 2021 o 13:00 sa konala recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín online formou. Žiaci recitovali prózu alebo poéziu podľa svojho výberu. Súťažilo sa v 2., 3. a 4. kategórii. Porotu tvorili pani profesorky: Mgr. Irena Lehocká, PhD., Mgr. Anna Striešková, Mgr. Mária Romanová.

 

 

 

V 2. kategórii súťažili naši najmladší žiaci – prímani. V kategórii poézia sa na 1. mieste umiestnila Magdaléna Romanová a za ňou na 2. mieste sa umiestnil Šimon Hladek. Na 1. mieste v kategórii próza sa umiestnila Dorota Farkašová a na 2. mieste Hana Matejková.

V 3. kategórii próza sa zúčastnili žiaci sekundytercie. Na 1. mieste sa umiestnila Dorota Horáková (sekunda), na 2. mieste Martin Kettmann (tercia) a na 3. mieste Júlia Vojtechová (sekunda).

V poslednej (v 4. kategórii) súťažili naši stredoškoláci. V poézii sa na 1. mieste umiestnila Dorota Keselá (1. roč.). V próze sa umiestnila na 1. mieste Dominika Škublová (2. roč.) a na 2. mieste Janka Auxtová (1. roč.).

Všetkým súťažiacim ďakujeme, že sa do tejto recitačnej súťaže zapojili a gratulujeme im k ich umiestneniu a za skvelý výkon. Výhercom želáme dobré umiestnenie v obvodnom kole.

(text:  Magdaléna Romanová z prímy)

Fotogaléria 

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac