Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

A Slovo bolo u Boha.

Dňa 28. apríla sme vycestovali do mesta Topoľčany, kde sa v tento deň uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže A Slovo bolo u Boha. Reprezentantkami našej školy boli Agáta Hlbočanová, Magdaléna Romanová, Ema Rajtarová, Janka Auxtová a ja (Dominika Bezáková).

 

Súťaž v prednese náboženskej poézie a prózy sa už tradične konala na Základnej škole sv. D. Bosca v Topoľčanoch. Musím priznať, že sme si deň plný zaujímavých prednesov naozaj skvelo užili. Obohatili sme sa o nové skúsenosti, vypočuli sme si ukážky ostatných súťažiacich a našli si množstvo nových kamarátov, s ktorými sme mali počas prestávok možnosť „pokecať“. Súťaž sa začala otváracím ceremoniálom v školskej kaplnke, a následne sme sa už všetci pobrali do svojej súťažnej triedy.

Pred slávnostným vyhodnotením nemohla chýbať krátka modlitba a pieseň, ktorú si pre nás nacvičili žiaci Základnej školy sv. D. Bosca. Potom sme už všetci s napätím očakávali výsledky. Janka Auxtová (prednes poézie) a ja (Dominika Bezáková, prednes prózy) sme získali 1. miesta v 5. kategórii. Ema Rajtarová si zasa odvážne vybojovala 2. miesto v 4. kategórii v prednese prózy. Úspešný deň sme napokon ukončili sladkou odmenou v podobe zmrzliny. Všetkým recitátorkám zo srdca gratulujeme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy...


(text: Dominika Bezáková, foto: Mgr. Mária Romanová)

 

 

 

 

 

 

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac