Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Soireé literárno – hudobné posedenie

Všetci tí, ktorí si v stredu 21.6. našli čas a prišli o 15-tej hodine na základkársky dvor, veru nebanovali! Presne o tretej hodine SEČ sa dostavil špeciálny hosť – Marek Koleno – herec, moderátor, hudobník a spevák SHV (S hudbou vesmírnouJ)

Program tohto stretnutia bol naozaj bohatý – Marek napr. porozprával o svojom hosťovaní v DPOH v hre Dr. Jekyll a Hyde – dozvedeli sme aj sa čo-to zo zákulisia prípravy a tvorby zvukov, ruchov – princípy "foley artu" – tak sa totiž nazýva metóda tvorby zvukových efektov, ktoré v hre vznikajú priamo pred očami divákov.

Marek prezradil mnohé zaujímavosti zo života kapely, hovoril o tom, aké je náročné logisticky vymyslieť všetko tak, aby sa hudba či vlogy dostali včas k fanúšikom skupiny, ktorí ju radi a často sledujú.
Tých informácií bolo veľa, veľa... a lepšie bolo veru zúčastniť sa, ako teraz čítať iba nejakú „suchú“ správu o niečom, čo aj dobre znelo, pretože –
– rozhovor s Marekom striedali hudobné vstupy skupiny Zborála – čo je skupina mladých ľudí, ktorí skladajú, spievajú a aj pripravujú klipy – piesne, ktoré neoslovujú iba kresťansky orientovaných poslucháčov (ďakujeme Monike Nerečovej).
– A tiež zazneli autorské texty našich študentov – Michala Dušičku (prednes Adela Hirčáková), Alici Kmeťkovej (prednes Natália Gieciová) a Lenky Hučekovej (prednes LH)
Sľúbené občerstvenie – pagáče, čerešňová bublanina, pitný režim a navyše nanuky pre realizačný tím boli tiež... a aby sme nezabudli na technickú podporu – Marian Jenis (sa postaral o to, aby sme všetko toto aj výborne počuli!
Dvojhodinové stretnutie by nebolo vzniklo bez ďalších ochotných pomocníkov, ktorí upratovali, prinášali, prenášali, nakupovali, rozkladali... Doris, Paulínka, Tomáš a ďalší a samozrejme p.p. Lehocká a Vontorčíková – ďakujemeJ
Môžete sa tešiť na ďalší ročník Soireé, už máme v hľadáčiku ďalšieho zaujímavého hosťa!
má kontextovú ponuku
Tvorba obsahu

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac