Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Žiacke sympózium o udržateľnom rozvoji v projekte Erasmus+

Dňa 27.11.2023 sa na našej škole konalo žiacke sympózium, ktoré bolo venované téme udržateľného rozvoja. Žiaci zo IV.N a V.N zapojení v projekte Erasmus + prezentovali svoje projekty a názory týkajúce sa dôležitých environmentálnych problémov, ktorými sa naša planéta momentálne zaoberá.

Na sympózium prijal naše pozvanie aj vzácny hosť Mgr. Michal Kutlík, PhD. z n.o. Pestrec, ktorého úlohou bola spätné väzba k prezentovaným témam a nadhľad odborníka z praxe. Andrej Beseda z V.N podujatie skvelo moderoval a Michal Valach technicky zabezpečil a pripravil a pani profesorka Lehocká sprevádzala podujatie autentickými motivačnými vstupmi.

Jednotlivé prezentácie zahŕňali rôzne aspekty udržateľného rozvoja, od iniciatív na zníženie plastového odpadu v škole po návrhy na podporu obnoviteľných zdrojov energie. Žiaci nezostávajú len pri kritike súčasných problémov, ale aktívne navrhujú a hľadajú riešenia.
Účastníci sympózia vyjadrili hlboký záujem o životné prostredie a vášnivo diskutovali o téme udržateľnosti, odpadu, recyklácie a ochrane biodiverzity. Bolo očividné, že im na týchto otázkach záleží, a snažia sa aktívne prispievať k lepšiemu svetu.
Sympózium zdôraznilo dôležitosť vzdelávania o životnom prostredí a ukázalo, že mladá generácia je ochotná prevziať zodpovednosť a hľadať trvalo udržateľné riešenia pre budúcnosť našej planéty. Spoločne sme posilnili povedomie o environmentálnych problémoch, ale tiež motivovali k aktívnemu konaniu pre zachovanie nášho vzácneho životného prostredia.

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac