Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Noc v škole 2014

Myslíte si, že poznáte našu školu dokonale a trafíte všade aj so zatvorenými očami? Omyl! Presvedčili sme sa o tom my, žiaci primy, sekundy a tercie, keď sme sa počas nočnej hry presúvali od stanovišťa k stanovišťu. Noc v škole sme strávili už minulý rok, a keďže sme z nej boli nadšení, tentoraz sme sa rozhodli pozvať primu aj sekundu.

Plní očakávania sme sa vo štvrtok 12. júna 2014 zhromaždili pri vrátnici v čase, keď sa do školy bežne nechodí a ovešaní vecami, ktoré sa do školy bežne nenosia – spacáky, karimatky, igelitky s jedlom... Mať k dispozícii veľkú telocvičňu, pingpongáreň, posilku a učebne informatiky zaručilo, že si prišli na svoje športovci aj milovníci filmov. Vyvrcholením prvej časti bola výborná večera v školskej jedálni – šišky s džemom. Posilnení sme začali pripravovať nočnú hru. My, terciáni, sme sa zapotili pri organizovaní, primani a sekundani si „ohmatávali“ školu potme, pri plnení úloh. Museli prejsť desať stanovíšť. Preverili a doplnili si vedomosti o škole. Kto z našich pánov profesorov získal Zlatého Amosa? Akým autom jazdí do školy náš pán riaditeľ? A kto najčastejšie hovorí: „To by si ani maturanti nedovolili.“? Najväčšie ťažkosti mnohým robilo doplnenie výroku kardinála Korca, okolo ktorého každý deň chodia. Museli zvládnuť aj ďalšie veľmi náročné úlohy – tancovať ako im Jano hral, prenášať lentilky slamkou, pretláčať sa s najsilnejším terciánom... Do desiatej sme mali čo robiť. Potom šup pod sprchu a o jedenástej „akože“ večierka. Samozrejme, že rozhovory trvali do neskorej noci. Odzrkadlilo sa to pri rannom vstávaní. Káva na raňajky preverila naše žalúdky. Výhodou bolo, že toto ráno sme do školy mali všetci rovnako ďaleko.

Nočné zážitky nám pripomínalo celodenné zívanie.  Ďakujeme pani profesorkám Raškovičovej, Kvasňovskej, Hlavatej a pánovi profesorovi Ondrejkovi, že to s nami vydržali; a pani profesorke Beňovej, že nám odložila písomku z biológie.

Fotogaléria

(text: Magdaléna Farkašová, foto: Jakub Bajnok)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac