Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Erasmus - Veľká Británia

Mobilita Erasmus+ vo Veľkej Británii 

Päť krásnych dievok (menovite: Katka Vatrtová, Katka Jurdová, Magdaléna Mikušová, Petra Štítová, Natália Görögová) a dvaja švárni junáci (p. prof. Gurbicz a p. prof. Murárik)  sa vybrali vo štvrtok 28.6. o šiestej ráno na letisko do Viedne, odkiaľ leteli priamo do Manchestru. Prečo? Čakal ich nezabudnuteľný a neopakovateľný týždeň v Colwyn Bay, malom pobrežnom mestečku v štáte Wales. Dôvod bol jasný.  Pracovať na projekte o Studenej vojne spoločne so Španielmi, Nemcami a Welšanmi a popri tom spoznať nových ľudí, miesta a kultúry.

 

Ako to vlastne celé prebiehalo?

Ubytovaní sme boli na školskom  internáte, kde sme mali raňajky i večere (obed bol balený).

Počas pobytu sme navštívili protiatómový bunker, letecké múzem Studenej vojny a stihli sme aj jedno interaktívnejšie múzeum v Manchestri, kde sme mali 2-hodinový rozchod. Ďalej sme si na túto tematiku pozreli dva filmy a podľa plánu sme dokončili naše sekcie o Studenej vojne v rôznych oblastiach sveta, ktoré budú obsahovou súčasťou nášho finálneho produktu, webovej stránky. 

Aby ste si nemysleli, že sme len pracovali, tu sú niektoré z aktivít, ktoré sme podnikli: výlet do Manchestru, tour po škole, plávanie v školskom bazéne, prechádzky po pláži, karí večer (zjedz koľko vládzeš), barbecue, tenis, pozeranie filmov, návšteva susedného mestečka s krásnym názovm LLandudno (čítaj Chlandydno) a mnoho iných vecí, ktoré by sme, nebyť Erasmu, nezažili. K tomu nám celý týždeň svietilo slnko, takže bolo veľmi príjemne a chytili sme aj aký taký bronz :). 

Ďakujeme pánom profesorom Gurbiczovi a Murárikovi, ako aj všetkým ľuďom, vďaka ktorým sme to všetko mohli zažiť a posunúť sa v projekte o niečo vpred.

Fotogaléria

(text: Petra Štítová, Sexta; foto: účastníčky mobility)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac