Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Opekačka v Hideparku

Hidepark Nitra , miesto možno nie s ,,lichotivou minulosťou“, ale už s novou zvesťou a už dlho trvajúcou dobrou povesťou. Poďme pekne po poriadku, hoc nezmestíme to do jedného riadku. Akcia bola plánová, vedením odobrená, rodičmi v informovaných súhlasoch odsúhlasená.

Hoc deň pred, podvečer, bola na mnohých miestach Západného Slovenska riadna smršť a troška sa aj schladilo, nám to však nie veľmi vadilo. Dve triedy I.B a kvinta sa zišli pri kaplnke sv. Michala pod vŕškom a čakali na pripojenie sa dvoch ďalších tried I.A a I.N. V mestskej knižnici sa zdržali, tak sme ich nečakali a na miesto Hidepark sa vydali. Drevo sme mali pripravené , všetko bolo cez p.p. Tibenskú vybavené, ktorá predtým kontaktovala správcu a bolo zariadené. Dokonca aj sekerka, palice na opekanie boli pripravené. Slnko svietilo, mierny vánok vial, čo lepšie by si niekto ešte prial. Kým ďalšie dve triedy s vyučujúcimi dorazili, oheň sme založili a začala opekačka. Občas sa stalo, že palica prehorela a pahreba si pochutila. Najviac však študenti a pedagogický dozor. Počas opekania sa mnohí pustili aj do hrania, každý si proste našiel svoje, naplno využil svoje schopnosti a ponúkané možnosti. Niektorí našli kútik zábavy na skate dráhe, hojdačke, iní venovali čas loptovým či kartovým hrám, jednoducho nezabíjali čas a venovali sa zábavám či už vo forme spevu, rozpravy ....
Milí kvintáni dokonca priniesli melónové lopty, na ktorých si zgustli a aj sa o kúsky z nich podelili a mnohí z nás si radi pochutili.
Čas plynul a zdá sa mi dosť rýchlo, bolo treba upratať, aby sme okolitému svetu dali znať, že tu bola skupinka z GCeMka, ktorí sa vedia zabávať, ale aj si všetko vedia vážiť a nie kaziť a dobre sa zabaviť.
Na záver chcem všetkým poďakovať, lebo bude určite na čo spomínať <3

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac